<% Response.CacheControl = " no-cache" %> <% Response.AddHeader " Pragma" , " no-cache" %> <% Response.Expires = -1 %>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ons portfolio met boeken van eigen hand, zelf ontworpen consultvormen en inzichtkaartjes blijken steeds vaker een inspiratiebron voor anderen. En aangezien we 'het inspireren en motiveren van onszelf en anderen' hoog in ons vaandel hebben staan, zijn we uiteraard erg blij met deze ontwikkeling.

Een bijkomend aspect is dat we regelmatig mailtjes ontvangen met vragen over 'hoe we dit gedaan hebben' en het verzoek om tips. Vragen die we altijd 'braaf' beantwoord hebben, waarna we vaak nooit meer iets hoorden. Voor ons een duidelijk teken dat de balans tussen ontvangen en geven op dit gebied wat extra aandacht mag hebben.

Omdat we die inspiratiebron wel willen laten stromen, hebben we de meest voorkomende vragen op een rij gezet met het antwoord. Als je uitgebreidere informatie wilt en/of op zoek bent naar iemand die meedenkt met het vormgeven van je eigen consultvorm, je eigen inzichtkaartjes en/of het schrijven en uitgeven van jouw eigen boek, dan ben je harte welkom om contact met ons op te nemen. Voor de tijd en energie die we aan jouw verzoek besteden, vragen we dan wel een financiële bijdrage. De hoogte van die bijdrage is uiteraard afhankelijk van de inzet die je van ons verlangt, maar reken gemiddeld op een uurtarief van 45 euro.

VEEL GESTELDE VRAGEN

* Waar heb je jouw boeken laten drukken?

Antwoord: Voor het drukken van 'Zwervende Zielen' en 'Mijn Keerpunt' hebben we - in volle tevredenheid - gebruik gemaakt van de diensten van Uitgeverij Boekenbent. Deze internetuitgeverij biedt goed materiaal voor een hele scherpe prijs. Ze bieden tevens de mogelijkheid om je boek te redigeren en op te maken. Fijne service en zeker een aanrader.
Het boek 'Henry's Visie' werd - door de full color afbeeldingen in het boek - te duur om via een drukkerij te laten maken, dus die wordt op een andere plek geproduceerd.

* Was het duur om je eigen boek uit te geven?

Antwoord: Dat is uiteraard afhankelijk van het aantal pagina's van jouw boek en hoeveel boeken je van plan bent om te laten drukken. Het zal duidelijk zijn dat het laten drukken van 1 boek een stuk duurder is dan het laten drukken van 100 boeken. Het is raadzaam om het aantal pagina's van jouw boek te vergelijken met bestaande boeken en te kijken naar de verkoopprijs van die boeken. We gaan er gemakshalve vanuit dat je ook nog wel iets wilt verdienen aan je boek, dus bepaal voor jezelf hoeveel je per boek wilt overhouden.

Houd daarbij ook rekening met het feit dat boekhandels jouw boek misschien wel in hun winkel willen leggen als je hen een leuke marge kunt aanbieden. Gemiddeld is een marge van 30% gebruikelijk. Dit betekent dus dat je het boek aan de boekhandel verkoopt met 30% korting. De boekhandel verkoopt het boek voor de afgesproken vaste prijs en die 30% verschil is zijn/haar omzet.

Als je al die berekeningen meeneemt, kom je vanzelf bij een bedrag dat jouw boek per stuk zou 'moeten' kosten om die 30% marge te kunnen aanbieden én zelf ook nog iets over te houden. Vervolgens kun je dus informeren hoeveel boeken je moet laten afdrukken om aan die prijs per stuk te kunnen komen.
De praktijk leert dat je vaak rekening moet houden met een investering van minimaal 500 euro.

* Hadden jullie dat geld beschikbaar dan?

Toen we met Zwervende Zielen aan de slag gingen, hadden we daar geen spaarpot voor klaar staan. We hebben dit probleem opgelost door een bestellijst te beginnen waar belangstellenden het boek voor een paar euro minder konden bestellen, maar dus in principe betaalden voor een boek dat nog niet bestond. We hadden uitgerekend dat we zo'n 50 boeken op deze manier moesten verkopen om die boeken zonder eigen geld te kunnen laten drukken. In één week tijd waren er al 100 boeken besteld en hebben we dat extra geld geïnvesteerd in het laten drukken van nog meer boeken. Inmiddels is het boek verkrijgbaar in z'n vierde druk!

Dus als je geen budget hebt om te investeren, wees dan creatief en bedenk een manier! Zoals je hebt gelezen is het ons ook gelukt. En als wij het kunnen, kun jij het ook!

* Hoe maak je die kaartjes van de Transformatiebrug Homeset?

De afbeeldingen worden als foto afgedrukt (op hoogwaardig fotopapier) en vervolgens in speciale lamineerhoesjes 'verzegeld'. Veel werk, maar de kans op beschadiging is hierdoor een stuk kleiner!

* Kan ik de consultkaarten van Quantum Flight ook bestellen?

Nee, tot op heden is dit een consultvorm die we voor eigen gebruik hanteren. We sluiten niet uit dat we de consultvorm ooit ook door anderen laten gebruiken, maar daar is dus nog geen sprake van.